بهداشت و نگهداری ماهی قرمز

شرایط نگهداری ماهی قرمز:ماهی های قرمز در درجه حرارت بالای 25 سانتی گراد آسیب پذیر هستند، تغییرات ناگهانی دما نیز می تواند باعث مرگ ماهی شوددر نگهداری ماهی قرمز سطح آب دارای اهمیت بیشتری نسبت به حجم آب می باشد تا اکسیژن مورد نیاز ماهی در آب حل شود. دستکاری ماهی باعث آسیب دیدن پوشش سطحی ماهی شده و ماهی را نسبت به باکتریهاوانگلهای آب ، حساس و آسیب پذیرمی سازد

تغذیه ماهی قرمز بایستی با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شود و بهتر است که غذا در سطح آب شناور بماندبه این ماهی بایستی دوبار در روز غذا داد و غذادهی باید به اندازه ای باشد که در مدت یک تا دو دقیقه آن را مصرف کند غذادهی بیش از حد باعث انباشته شدن مواد آلی و دفعی و در نتیجه مسموم شدن ماهی خواهدشد توصیه های بهداشتی: توصیه می شود ماهی قرمز شب عید خود را از مراکز معتبر تحت نظارت شبکه های دامپزشکی تهیه فرمایید ، در نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز متلاً در خانه و کنار سفره های هفت سین مقدار آب مورد نیاز هر قطعه ماهی انگشت قد حداقل یک لیتر منظور شود ، شستشوی دوره ای آکواریوم ها و ضدعفونی و گندزدایی آنها با محلول های نمک طعام 3درصد ، ترکیبات آمونیوم 4 تایی بمقدار 1/0- 1 گرم در لیتر آب بمدت 10- 15 دقیقه و یا ترکیبات یده بمقدار 200 میلی گرم در 1 لیتر آب بمدت ده ثانیه (مواد برای ضدعفونی آکواریوم بوده و برای ماهی خطرناک است لذا در هنگام ضدعفونی ظروف، ماهی به ظروف دیگر منتقل شود ، استفاده از دستکش خصوصاً برای افرادحساس و دارای سوابق آلرژی ، شستشوی کامل دست ها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهیان زینتی، جلوگیری از دست زدن (بویژه کودکان) به ماهیان و آموزش بهداشت فردی به آنها و عدم دستمالی چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم یا ظرف نگهداری ماهی ، نگهداری مناسب غذاهای ماهیان زینتی در جاهای خشک، خنک و تاریک در ظروف کاملاً در بسته و با رعایت تاریخ مصرف ، حداقل 2 هفته قرنطینه برای ماهیان جدید الورود در یک آکواریم یا ظرف جداگانه، جداسازی تمامی ماهیان بیمار ازسایر ماهیان سالم، مراجعه به دامپزشک در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتی در ماهیان زینتی، مراجعه به پزشک در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتی های پوستی در انسان.

، آب مورد استفاده، باید بهداشتی بوده و در مورد آب های شرب شبکه آبرسانی شهری باید یا کلرزدایی گردد و یا جهت تعادل گازها و خروج کلر قبل از مصرف حداقل به مدت 48ساعت در ظروفی دهان گشادنگهداری وذخیره گردد

   


نظرات()

وبلاگ دامپزشک

کاملترین بانک مقالات فارسی دامپزشکی
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Mobile Traffic | سایت سوالات